Det er noen som liker utsikt bedre enn andre. Såpass at de bruker hver ledige dag på å gå til topps på fjell etter fjell. Åshild og venninnene er noen av dem. For disse spreke damene er det livskvalitet mer enn noe annet, det å kunne sette seg med sjokoladen langt der oppe over bygda og kjenne freden senke seg.

10 topper i Åseral

Åshild Moi Aasland er en av initiativtakerne bak å lage en 10 topper i Åseral. Selv elsker hun å ta beina fatt oppover bratte skråninger, og ønsker at flere skal bruke naturen rundt. Nå er de i mål med å merke ti topper med blått merkebånd, skilt og postkasse på toppen. Oppi kassa ligger en bok å skrive seg inn i, og ved siden av finnes en «klipper» som merker toppturarket med et mønster som viser at du har vært der oppe. Åshild håper mange vil kjøpe arket og benytte seg av de merkede løypene når sesongen tar fatt for alvor.

Det er terapi!

For Åshild er det terapi å komme seg ut og opp. Og hun gir seg ikke med toppen om den er besteget en gang, hun går mange ganger. Vær og vind stopper henne ikke, og om snøen ligger tykk oppover, tar hun bare på truger. Engasjementet er stort og hun er tydelig stolt av bygda si, som ses best fra høyt der oppe.  – Jeg har det rett utenfor husveggen, smiler Åshild og tilbyr bensin til oss andre. – Og har en det ikke rett utenfor husveggen, er det ikke lange kjøreturen til flotte løyper og topper!

Overkommelig for de fleste!

Toppene som er valgt ut til å havne på 10 topper i Åseral, har stor variasjon på lengde og stigning, men de er alle overkommelige, selv for barn, bare en har med nok bensin.
En av de siste toppene som ble merka av Åshild og turvenninnene, er Glomsdalsfjedde, som ruver ca 700 meter over havet. På vei opp åpenbarer utsikten seg mer og mer, og det er ikke fritt for at en blir litt målløs av å skue utover.

Velkommen til topps!

15 mai er «åpning» av 10 topper i Åseral. Fra og med da er det bare å ta på gode sko, pakke bensin i sekken og lete etter de blå merkebåndene. Åshild og venninnene ønsker dere alle velkommen til topps!