#sormagLIVE direkte fra «Midt i Frolandsblinken»

(Følg dette direkte i bunnen av innlegget, eller trykk på #sormagLIVE i menyen)

Lørdag 20. mai skjer det store ting i Froland. Ikke bare arrangeres det showrenn i skiskyting med selveste Marte Olsbu på rulleskia sine, men det blir utdeling av kulturpris og åpning av aktivitetspark også denne dagen!

Bli med live i Froland eller på #sormagLIVE

Arrangementet starter kl 11.00 og det blir flere innslag med intervju, korps og info fra scene fram til showrennet startet kl 13.00. Premieutdeling og kulturpris deles ut kl 14.00, og kl 15.00 innvies «Marte Olsbu aktivitetspark». Tilstede under innvielsen er blant annet leder for Stortingets kulturkomite Svein Harberg, samt utbyggere og sentrale personer bak prosjektet.

Parken blir en oase midt i Froland

Parken består av tre spillemiddelberettigede anlegg, trim- og bevegelseselementer, ballbinge og sykkeløype/freesbegolf-bane. I tillegg har en gjennom topografi og grunnarbeid fått skiløype vinterstid, samt skilekanlegg med korte bakker for de yngste uten ekstra kostnad. Området ligger midt i hjertet av boligområdet, og alle boenheter har svært kort gangavstand til parken, noe som er helt i samsvar med føringer fra Kulturdepartementet.
Ekstra hyggelig er det at det også er god plass til sosial møteplass i parken.

Marte Olsbu får kulturpris!

Marte Olsbu oppnådde i 2016 det mange frolendinger og mange, mange andre har sett på som umulig og som er svært få forunt å oppleve. Under VM i skiskyting 2016 i Oslo gikk hun ankeretappen på laget som tok gull på stafett.  Hun tok også bronse på mix-stafett i samme mesterskap.  I tillegg er Marte Olsbu ambassadør både for Froland kommune og Aust-Agder fylkeskommune gjennom egne avtaler, og stiller opp for våre barn og unge og tar sitt ansvar som forbilde på største alvor. I tillegg er det svært hyggelig at «Marte fra Froland» er blitt et begrep blant våre TV-kommentatorer. Marte Olsbu får Froland Kommunes Kulturpris for 2016.

Program
11:00 Velkommen til «Midt i Frolandsblinken»
Vi kjenner litt på folkelivet
11:30 Musikkinnslag ved Froland skolekorps
11:50

Intervju med Marte Olsbu ved Jens P. Christensen

12:30 Info om showrennet
13:00 Showrenn skiskyting
14:00 Premieutdeling og overrekkelse av kulturprisen for 2016 til Marte Olsbu
15:00

Offisiell innvielse av Marte Olsbus aktivitetspark, Bliksåsen