Det myldrer av mennesker på skytebanen i Holum denne ettermiddagen. En etter en entrer de standplass og sikter seg inn på blinken 100 meter bortover feltet. De yngste er knapt tosifret i alder, og de eldste har fylt 29 riktig mange ganger. Sammen gjør generasjonene hverandre bedre, og lovprisningen av innendørsbanen høres fra dem alle. Både samholdet og prestasjonene har økt etter at de kunne møtes 24/7 året rundt inne på ny bane.

Nivået hever seg drastisk!

Marte Natalie og Karen skyter begge aktivt og opplever at nivået har hevet seg etter at de kunne begynne å skyte hele året. – Jo mer du skyter, jo bedre blir du! Ungdomsleder Sverre Jacobsen forteller at av de 175 medlemmene skytterlaget har, er ca 50 i kategorien ungdom. Rekrutteringen er god og miljøet godt, forteller Jacobsen, og trekker fram banen de innvidde før jul i fjor og kaller den gull verd for helårstrening. – Alle generasjoner skyter på samme plass, samme bane, samme blink, samme våpen, og vi har opplevd at tre generasjoner ligger og skyter ved siden av hverandre.

Topp 3 på ungdomssiden

Kristin S. Øksendal skryter av medlemmene og liker spesielt godt at endel av de voksne nå har blitt mer aktive etter at innendørsbanen kom på plass. Selv er hun ikke så aktiv i konkurranser lenger, men har en fortid som svært god skytter. Nå hjelper hun ungdommen fram, og forteller at enkelte av de unge har oppnådd topp 3 på landsskytterstevnet. – Vi har hatt noen gode voksne, men det er absolutt de unge som har gjort det best de siste åra.

Du konkurrerer mot deg selv

På spørsmål om hva det er som er så gøy med å skyte, svarer Øksendal at det er spenninga og det å konkurrere mot seg selv. – Å gjøre det best mulig, skudd for skudd. Marte Natalie og Karen liker nettopp det, å utvikle seg individuelt gjennom å fokusere på egne arbeidsoppgaver. De gleder seg stort til landsskytterstevnet i Førde senere i år, og laget reiser inn i flokk og følge med forhåpninger om mange innertiere og gode plasseringer.

Se hele innslaget her: