Hun er ikke en som vil sitte og se mulighetene fare forbi, og da alternativet var ledighetstrygd på nav, skapte hun heller sin egen arbeidsplass. Elisabeth Dahl heter hun, damen som du kan se kjøre rundt i den hvite bilen med blomster rundt logoen.

Det er noe godt og varmt med blomstene i logoen, og det er noe godt og varmt med damen bak rattet. Sørlandsmagasinet fikk lov å bli med på jobb en formiddag i juni, og mellom vinduspuss og kaffepraten denne dagen, sneik vi inn noen spørsmål.

Hverdagene er hektiske for mange!

Hun vet hva hun vil og hun vet hva hun kan. Elisabeth kan virkelig omsorg, og omsorgen kommer tydelig fra hjertet. Elisabeth har laget et yrke ut av behovene hun så og omsorgen hun føler. – Det er nesten litt trist at det er et behov for sånt, sier hun mens hun fyller vann i bøtta. – Men familier bor kanskje langt borte fra sine, og hverdagene er hektiske. Bøtta er full og Elisabeth tar fatt på første vindu. – Det kjennes godt og meningsfullt å kunne gi omsorg på vegne av familiemedlemmer som skulle ønske de hadde anledning selv.

Oppdragsgiverne til «Fru Dahls omsorg fra hjertet» er hovedsakelig de eldre selv eller pårørende, men også kommuner og bedrifter kan benytte seg av tilbudet hennes. Bedrifter kan leie inn en hjelper for sine ansattes pårørende, for å senke skuldrene på arbeidstakerne som ikke får logistikken til å gå helt opp. Kommuner kan plutselig stå uten vikarer og trenger noen som kan steppe inn raskt.

De er så takknemlige!

Når vi begynner å gå litt dypere i hvorfor Elisabeth har startet dette, blir hun blank i øynene og tårene er ikke langt unna. – Det er så mange ensomme der ute, og det skal så lite til for å gi dem et lite lysglimt i hverdagen. Elisabeth, eller Fru Dahl, som det står på bildøra, forteller om opplevelser fra tidligere arbeid. Hun har blant annet bakgrunn som støttekontakt. – Noen trenger hjelp til praktiske ting, andre trenger bare en å snakke med over en kaffekopp. Jeg kan gjøre begge deler! Elisabeth lyser opp og fortsetter. – Ja, og så kan jeg komme og hente, så tar vi en koselig tur på kafe. Det er det mange som setter pris på!

Det gir så mye!

Eldre sitter inne med så mye historie og så mye kunnskap. – Det gir så mye å få lov å høre dem fortelle fra livene sine! Jeg syns det er utrolig spennende og gjør ikke noe av å høre samme historien om igjen og om igjen!