La Rampa – midlertidig byrom

Midt mellom lastebiler med varer til butikkene, nysgjerrige forbipasserende og oppsatte anleggsgjerder, står 8 damer på hver sin matte og strekker seg mot den åpne himmelen over dem. Det er fredag og tid for Street Yoga på La Rampa.

Street Yoga

«Den delen av Gyldenløvesgate som går fra Markensgate og opp til Kirkegaten skal bli gågate, så i sommer har Kristiansand Kommune omgjort det til midlertidig gågate, eller byrom, som vi kaller det». Kristin Søndersrød Ose er kledt i treningstøy og har matte under armen. Ikke bare er hun en av arkitektene bak La Rampa, men hun er også i aller høyeste grad en bruker av tilbudet som gis publikum denne sommeren. Hun ruller ut matten sammen med syv andre og følger nøye med når Line Vlek fra Kristiansand Yoga Studio instruerer dem i iyengar-yoga.

«Jo, noen føler jo at de står litt på utstilling her ute

Lavterskel, men litt på utstilling

«Jo, noen føler jo at de står litt på utstilling her ute» svarer Line når vi lurer på hvordan det er å ha yoga ute på gaten. «Men det er kanskje lettere å prøve seg når vi kommer ut og de ikke trenger å komme inn!» Det er også det som er noe av tanken bak prosjektet «La Rampa». At butikker og annen aktivitet skal trekke ut på gata og lage mer liv. I løpet av juli og august er det midlertidige byrommet i bruk hver dag. Det fortelles om kø for å spille sjakk med de gigantiske brikkene og god deltakelse på gudstjenestene, plantebyttemarkedet og kunstprosjektene.