Såpeloftet i Søgne

Det var som å sveve inn i en mild oase av myke dufter, da døra inn på Såpeloftet i Søgne åpnet seg.
Det var duket for kurs. I såpelaging.

Selvlært gründer

Kari Anne har drevet med såper i over ti år, og i tillegg til å være imponerende selvlært, har hun vært på kurs hos såpe-dronninga Melinda Coss i Frankrike, vært på såpekonferanse i USA og vunnet Solsikkeprisen under Kjerringtorget i Nesbyen, et årlig marked for kvinnelige håndverkere. Såpeloftet drives ved siden av jobb og familie, og som leverandør til mer enn 100 butikker i Norge, grenser familiebedriften hårfint mellom hobby og potensielt levebrød.

Ka-Ca såper

De er såkalte natursåper, det vil si såper som lages for hånd fra bunnen av med oljer/plantesmør og lut. Oljer og lut blandes sammen  til massen begynner å tykne. Så tilsettes farger, duft og evt andre ingredienser. Deretter helles massen i en form, tildekkes og står til dagen etter. Da har oljene og luten blitt forsåpet og massen har størknet slik at den kan tas ut av formen og kuttes i såpestykker. Disse settes så til tørking i ca to-tre uker før de pakkes.
Såpene er spesielt gode for huden.  Oljene/plantesmørene som brukes tilfører alle gode egenskaper til såpen. Det er sammensetningen av disse, samt mengden med lut, som er hemmeligheten bak en god såpe. I tillegg  har natursåper et naturlig høyt innhold av glyserin, noe som gjør at de ikke tørker ut huden.

Andre produkter

Det er ikke bare fargerike såper med all verdens dufter, såpemaker Kari Anne selger på loftet sitt. En egen særdeles velduftende manneavdeling bør inspiseres av mannfolk som ønsker en mild og god pleie når de barberer seg. Pleie for føttene finnes også, både som såkalte fotbomber til å slippe ned i fotbadet og balsam. En egen serie kalt «Soaps of Norway» selges på turistattraksjoner over hele landet, og gir turister en smak av Norge med seg hjem.

Utsalg og nettbutikk

Såpeloftet ligger i Søgne og er åpent hver fredag ut september fra kl 15.00 til 18.00. Har du ikke anledning til å ta turen, kan du stikke inn på nettbutikken og shoppe alle produktene og få dem tilsendt.