Lokal konkurranse i NM i Offshoreracing denne helgen

Det ble kniving på toppen av skumhvite bølger, høy puls og til tider stor dramatikk da de to sørlandske pilotene Karl Rasmussen og Inge Lund kjempet om pallplass og norgesmestertittel i Langesund denne helgen.

Alder ingen hindring

Alder er virkelig ingen hindring når hestekrefter skal temmes, ballast justeres og bølger forseres i raske båter og høy sjø. Snarere tvert imot, om en kikker på årringene til de to pilotene vi i Sørlandsmagasinet fikk følge til Langesund og NM i Offshoreracing.  De har begge steget langt inn i de voksnes rekker etter alder å regne, men når en oppholder seg nær dem og båtene deres, kan en jammen begynne å lure på om fødselsåret stemmer. Til tider virket det som om de unge copilotene Aleksander Olsen og Martin Steinrud var den voksne i hver sin båt…

Dramatikk og kreative løsninger

Det var ikke fritt for dramatikk på vannet denne lørdagen. Værmeldingene varslet sterk vind og høye bølger, samt et og annet regnskyll. Fart og spenning er de vant med, og også glad i, men det er ikke fritt for at både båter og kropper får kraftig juling når båtene smeller fra bølge til bølge i høy hastighet runde etter runde. Og medfart fikk de. Bare flaks reddet den digre motoren bakpå Karl Rasmussen sin båt fra å knekke av og synke til havets bunn, og pausen mellom de to racene, ble brukt med høy Reodor Felgen-faktor til å lappe sammen en motor som strengt tatt burde stått på land. Copilot Martin Steinrud hadde tydelig tatt i en skiftenøkkel før, og kreativiteten var det ikke noe å si på.

Ingen norgesmestertittel, men…

Det ble ingen norgesmestertittel på de to båtene, men hadde innsatsen blitt belønnet, ville de stått der, med hver sin digre pokal. Sørlandsmagasinet har fulgt båtene siden motorfestivalen på Ose tidligere i sommer og utover høsten kommer en liten dokumentar om guttene bak rattet. Følg med, og nyt den lille filmen som er satt sammen av korte klipp fra helgens NM. Den hvite båten med to vinkende piloter, er Karl og Martin under runde to på andre race, rett før det hele ble avblåst pga for sterk vind.