Bagasjeromsmarked med noe for alle

Konseptet «bagasjeromsmarked» har tatt helt av og de fire ansatte ved Skantraff i Sørlandsparken sier de kunne hatt marked hver helg. Om de hadde orket!

For 5. gang

Det ryddes og selges over en lav sko i forskjellige grupper på facebook, og den enes «rot» finner lett nye eiere i sosiale medier. Jentene på Skantraf var også bitt av den basillen, men for noen år siden, bestemte de seg for å prøve seg på en mer sosial variant. De håpet på deltakere, men var slett ikke forberedt på at det skulle ta så av som det gjorde. Sist søndag arrangerte de det femte i rekken, og tilbakemeldingene fra både kjøpere og selgere var utelukkende positive. Hadde det vært opp til folket, ville det vært marked hver helg.

Variert utvalg

Bilene stod som sild i tønne i pene rekker over hele banen. Mennene til de fire arrangørene hadde kledt seg i refleksvester for anledningen og fungerte både dirigenter, ordensvakter og vaktmestre, og hadde god oversikt over alt som som ble solgt. Ut fra bagasjerom eller henger, og på bord eller rett på bakken, fristet nært opp til 150 selgere med nytt og brukt med stor variasjon. Noen solgte unna tøy de var vokst ut fra, andre leker de var vokst fra. Noen hadde plantet, noen hadde snekret og noen hadde malt. Noen hadde ryddet loft, og noen kjeller. Så var det de som hadde hamstret for å selge videre, og de som solgte videre det de var gått lei av. Det var alt mulig rart å få kjøpt, og virkelig noe for enhver smak.

Fornøyd

Dagen var hektisk for Anita og teamet. Ikke bare måtte de holde oversikten over alt ute på plassen, men de hadde også organisert kiosk så ingen skulle gå sultne rundt. Et risikoprosjekt, kunne Anita fortelle, siden de stod for innkjøp selv, og hadde været ødelagt for deltakelsen, kunne de risikere å bli sittende med kjøleskap og frysere fulle i mange måneder framover. Men alt gikk bedre enn planlagt, og det var fire fornøyde jenter som krøp lettet og og fornøyde opp i hver sin sofa søndag kveld, ble vi fortalt «dagen derpå». Selv om det er mye arbeid med disse markedene, skremmer det dem ikke fra å planlegge enda et. «Vi er nok til med planlegging av et nytt ganske snart» forteller Anita og antyder at det nok blir et nytt om et halvt års tid.